1-Week Advanced Coaching Intensive-Hybrid [ACI-H] The Columbia Coaching Certification Program (3CP) Summer 2025					
Day 1 – Sunday (July 27)	Day 2 – Monday (July 28)	Day 3 – Tuesday (July 29)	Day 4 – Wednesday (July 30)	Day 5 – Thursday (July 31)	Day 6 – Friday (August 1)
Pre-work Prior to Program Launch • CWQ & ESCI - 360 • Pre-work Booklet	Asynchronous - A: Advanced Topic #1 – Cultural Orientations The Software of the Mind + Prep to Coach [Allocate 1 Hour to Complete. Must be done prior to SS#3]	Asynchronous – B: Advanced Topic #2 – Coaching for Emotional Intelligence + Coach Prep (20 Min. Arc) [Allocate 1 Hour to Complete. Must be done prior to SS#5]	Asynchronous - C: Advanced Topic #3 – Organizational Acumen The Language of Coaching [Allocate 1 Hour to Complete. Must be done prior to SS#7]	Synchronous Session #9: Written Exam 8:30 – 11:30 AM Eastern Time US	Synchronous Session #12: ProjectShowcase 60 Day CertificationDocuments Submission Period Formal Program ClosureOpening and Set-up Show Case:8:30-8:35 AM (ET)Project Showcase 8:40-9:50 AM (ET)
Synchronous Session #1: Welcome and Launch Positive Approaches to Learning and Change Opening Activity: "Appreciative Introductions" Coaching Connections 11:00 AM – 1:00 PM Eastern Time U.S 2 Hours	Synchronous Session #3: Culture and Coaching (CWQ Results and Application) Coaching Drills: Phase I 9:00 AM – 12:00 PM ET 3 Hours	Synchronous Session #5: ESCI-360 Results and Application 20 Min Arc Coaching – Round 1 9:00 AM – 12:00 PM ET 3 Hours	Synchronous Session #7: Organizational Acumen & The Coaching Industry 9:00 AM – 12:00 PM ET 3 Hours	Synchronous Session #10: Oral Exams Logistics and Timing 12:30 - 5:00 PM ET 4 1/2 Hours	5 Minute Transition (Core Groups): 9:50-9:55 AM ET Core Group Session #4 9:55 – 10:30 AM ET (ET) Break & Hotel Checkout (Optional) 10 :30-11 AM ET 60 Day Certification Documents Submission Period Formal Program Closure 11 AM – 12 PM ET US
Break: 1:00 – 2:00 PM	Lunch: 12:00 – 1:00 PM	Lunch: 12:00 – 1:00 PM	Lunch : 12:00 – 1:00 PM	Lunch: 11:30 – 12:30	Lunch: 12:00 – 1:00 PM
Reception: 2:00 to 3:00 PM ET 1 Hour NOTE: Check-in time for room at Tarrytown for in- person residential participants is at 4PM.	Core Group Session #1: Peer Sharing Foundations: Solid & Needs Work + Coach Prep [1 Hour Prior to SS#4] 1:30 – 2:30 PM Eastern Time U.S.	Core Group Session #2: Review & Process 30 min "Oral Exam" Recording [1 Hour Prior to SS#6] 1:30 – 2:30 PM Eastern Time U.S.	Core Group Session # #3: Implications of Organizational Acumen Model to Professional Practice Set-up SS#8 [1 Hour Prior to SS#8] 1:30 – 2:30 PM Eastern	NOTE: Recordings of Oral Exam will take place in Virtual Break- Out Rooms on Day 5 (still exploring best technology options) – The Oral Exam is up to 30 Minutes with a client identified by the program and will be recorded	NOTE: Check-out time for room at Tarrytown for in-person residential participants is at 11AM.
Synchronous Session# 2: 3CP Foundations – Content – Review 3:00 – 6:00 PM Eastern Time US 3 Hours	Synchronous Session #4: Coaching Drills: Phase II Break Phase III 3:00 – 6:00 PM Eastern Time US 3 Hours	Synchronous Session #6: 20 Min Arc Coaching – Round 2 Key Learnings & Tips 3:00 – 6:00 PM Eastern Time US 3 Hours		Synchronous Session: #11: Meal and Celebration (Hybrid) 7:30 - 9:30 PM, ET 2 Hours	
Dinner: 6:00 – 7:00 PM	Dinner: 6:00 – 7:00 PM	Dinner: 6:00 – 7:00 PM	Dinner: 6:00 – 7:00 PM		