| 1-Week Advanced Coaching Intensive-Hybrid [ACI-H]   The Columbia Coaching Certification Program (3CP)   Summer 2026  |  |   |  |   |  |
|--|--|---|--|---|--|
| Day 1 – Sunday (July 26)   | Day 2 – Monday (July 27)   | Day 3 – Tuesday (July 28)   | Day 4 – Wednesday (July 29)  | Day 5 – Thursday (July 30)  | Day 6 – Friday (July 31)   |
| Pre-work Prior to<br>Program Launch  • CWQ & ESCI - 360  • Pre-work Booklet  | Asynchronous - A: Advanced Topic #1 – Cultural Orientations   The Software of the Mind + Prep to Coach [Allocate 1 Hour to Complete. Must be done prior to SS#3] | Asynchronous – B: Advanced Topic #2 – Coaching for Emotional Intelligence + Coach Prep (20 Min. Arc)  [Allocate 1 Hour to Complete. Must be done prior to SS#5] | Asynchronous - C: Advanced Topic #3 – Organizational Acumen   The Language of Coaching [Allocate 1 Hour to Complete. Must be done prior to SS#7]           | Synchronous Session<br>#9: Written Exam<br>8:30 – 11:30 AM<br>Eastern Time US   | Synchronous Session #12: Project Showcase   60 Day Certification Documents Submission Period   Formal Program Closure  Opening and Set-up Show Case: 8:30-8:35 AM (ET)  Project Showcase   8:40-9:50 AM (ET)   |
| Synchronous Session #1: Welcome and Launch   Positive Approaches to Learning and Change   Opening Activity: "Appreciative Introductions"   Coaching Connections  11:00 AM – 1:00 PM Eastern Time U.S   2 Hours | Synchronous Session<br>#3: Culture and<br>Coaching (CWQ Results<br>and Application)  <br>Coaching Drills: Phase I<br>9:00 AM – 12:00 PM   ET<br> 3 Hours         | Synchronous Session<br>#5: ESCI-360 Results<br>and Application   20<br>Min Arc Coaching –<br>Round 1<br>9:00 AM – 12:00 PM   ET<br> 3 Hours                     | Synchronous Session<br>#7: Organizational<br>Acumen & The<br>Coaching Industry<br>9:00 AM – 12:00 PM  <br>ET  3 Hours                                      | Synchronous Session<br>#10: Oral Exams  <br>Logistics and Timing<br>12:30 - 5:00 PM   ET<br>4 1/2 Hours   | 5 Minute Transition (Core Groups): 9:50-9:55 AM ET  Core Group Session #4   9:55 – 10:30 AM ET (ET)  Break & Hotel Checkout (Optional)   10:30-11 AM ET  60 Day Certification Documents Submission Period   Formal Program Closure   11 AM – 12 PM ET US |
| <b>Break:</b> 1:00 – 2:00 PM   | <b>Lunch</b> : 12:00 – 1:00 PM   | <b>Lunch</b> : 12:00 – 1:00 PM  | <b>Lunch</b> : 12:00 – 1:00 PM   | <b>Lunch:</b> 11:30 – 12:30   | <b>Lunch</b> : 12:00 – 1:00 PM   |
| Reception: 2:00 to<br>3:00 PM ET   1 Hour<br>NOTE: Check-in time for<br>room at Tarrytown for in-<br>person residential<br>participants is at 4PM.   | Core Group Session #1: Peer Sharing   Foundations: Solid & Needs Work + Coach Prep [1 Hour Prior to SS#4] 1:30 – 2:30 PM Eastern Time U.S.                       | Core Group Session #2: Review & Process 30 min "Oral Exam" Recording [1 Hour Prior to SS#6] 1:30 – 2:30 PM Eastern Time U.S.                                    | Core Group Session # #3: Implications of Organizational Acumen Model to Professional Practice   Set-up SS#8  [1 Hour Prior to SS#8] 1:30 – 2:30 PM Eastern | NOTE: Recordings of Oral<br>Exam will take place in<br>Virtual Break- Out Rooms on<br>Day 5 (still exploring best<br>technology options) – The<br>Oral Exam is up to<br>30 Minutes with a client<br>identified by the program<br>and will be recorded | <b>NOTE:</b> Check-out time for room at Tarrytown for in-person residential participants is at 11AM.   |
| Synchronous Session# 2: 3CP Foundations — Content — Review  3:00 — 6:00 PM Eastern Time US   3 Hours   | Synchronous Session<br>#4: Coaching Drills:<br>Phase II   Break   Phase<br>III<br>3:00 – 6:00 PM Eastern<br>Time US   3 Hours                                    | Synchronous Session<br>#6: 20 Min Arc<br>Coaching – Round 2  <br>Key Learnings & Tips<br>3:00 – 6:00 PM Eastern<br>Time US   3 Hours                            |  | #11: Meal and Celebration (Hybrid)  7:30 - 9:30 PM, ET   2 Hours  |  |
| <b>Dinner:</b> 6:00 – 7:00 PM  | <b>Dinner:</b> 6:00 – 7:00 PM  | <b>Dinner:</b> 6:00 – 7:00 PM   | <b>Dinner:</b> 6:00 – 7:00 PM  |   |  |